SPAVALA JE SA GOTOVO SVIM ČLANOVIMA ISTOG BENDA: Jednom rodila troje dece, a oni su uživali u tome da je DELE

Ljubavna priča Anite Palenberg protkana je zanimljivim detaljima, a onda je bila žena koja je uživala u muškarcima.

Celebrities
19:32h
SPAVALA JE SA GOTOVO SVIM ČLANOVIMA ISTOG BENDA: Jednom rodila troje dece, a oni su uživali u tome da je DELE
Foto: Goodtimes Enterprises / AFP / Profimedia

Anita Palenberg je bila jedna od najpoželjnijih žena šezdesetih: glumica i model koja je stekla slavu nakon rane veze sa Brajanom Džonsom, a zatim i trinaestogodišnje ljubavne veze sa Kitom Ričardsom, koja je rezultirala troje dece. Ona je žena koja je uspela da zavede sve članove Rolingstonsa, a oni su je delili među sobom.

Bila je italijansko-nemački model, rođena je 1942. godine i odrastala je u Nemačkoj razorenoj ratom. Išla je u internat, gde je tečno govorila četiri jezika, ali je izbačena sa 16. Kasnije je provela vreme u Rimu i Njujorku, gde je glumila, a takođe je postala kratka stalnica zloglasne fabričke scene Endija Vorhola.

Brajan Džouns, Anita Palenberg
foto: Profimedia

Dok je bila na manekenskom zadatku u Minhenu,spetljala se sa članovima Rolingstonsa, što će zauvek promeniti tok njenog života. Uplovila je u dvogodišnju vezu sa Brajanom Džonsom, koji je navodno postao nasilan nakon konzumiranja droge. Džons je skončao od posledica konzumacije droge, u svom bazenu 1969. godine.

Keit Ričards je bio taj koji je "spasio" Anitu od Džonsa. Njih dvoje su ušli u skoro dve decenije dugu vezu koja ju je ponovo stavila u srce Rolingstonsa. Postala je nepovratno utkana u mitologiju kultnog benda - (navodno sugerirajući 'zvuk sove' u Simpatiji za đavola) i pojavila se u njihovom kontroverznom filmu Performans iz 1970. Ovo poslednje je uključivalo sastanak sa Džegerom koji je razbesneo Ričardsa.

Anita Palenberg, Kit Ričards
foto: Profimedia

Sa Ričardsom je dobila troje dece, od kojih je jedno umrlo. Smrt deteta, nateralo je njenu svekrvu da je proglasi nesposobnom majkom. Ubrzo se navukla na drogu i alkohol, te se dugo lečila.

Pišući u svojoj knjizi "Gore i dole sa Rolingstonsima" 2010. godine, Ričardsov bivši pomoćnik Toni Sančez opisao ju je kao ženu koja je "skoro rasturila Rolingstonse".

Anita Palenberg
foto: Jens Glargard / ZUMA Press / Splash / Profimedia

"Anita je bila najseksi žena koju sam ikada video. Tada je imala 26 godina, imala je plavu kosu, prelepe mačje oči i dugo, gipko telo", rekao je on. "Bila je takođe duhovita i inteligentna – ali je imala problem kada su u pitanju Rolingstonsi. "Već je imala dvogodišnju vezu sa Brajanom Džonsom i provela je prošlu godinu sa Kitom. Sada je, izgleda, želela Mika Džegera."

Anita Palenberg
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uprkos uspehu, Anita je pretrpela tragediju u svom ličnom životu. Optužena je za ubistvo iz nehata 1979. godine nakon što se čovek po imenu Skot Kantrel ubio njenim pištoljem u njujorškoj kući koju je delila sa Ričardsom.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs