SVOJE DETE JE ZVALA "KANCEROGENIM TUMOROM", GEJ OSOBE "SAJAMSKIM NAKAZAMA": Nekad najlepša žena sada živi sa 220 MAČAKA

Brižit Bardo se ne pretvara, ona živi onako kako misli da je najbolje, a često joj se sve to obije o glavu

Vip priča
Autor:
SVOJE DETE JE ZVALA "KANCEROGENIM TUMOROM", GEJ OSOBE "SAJAMSKIM NAKAZAMA": Nekad najlepša žena sada živi sa 220 MAČAKA
Foto: Profimedia

Brižit Bardo rođena je u Parizu pre 89 godina gde i danas živi. Žena koja je rekla:"Svoju mladost i lepotu sam dala muškarcima. Sada dajem svoju mudrosti i iskustvo životinjama," danas živi sa 220 mačaka, 30 pasa, 250 koza i bezbroj zečeva i magaraca.

Njena kuća je pretvorena u azil za životinje i Bardo uživa. Ona nikad nije htela da se svoje lice operiše, kako bi sačuvala mladost.

Brižit Bardo
foto: Jean-Marc HAEDRICH / Visual / Profimedia

"Previše je smešno izigravati mladost kada je očigledno da sam ostarila," rekla je Bardo, jedina glumica koja nikad nije imala problema sa kilažom.

U Francuskoj je poznata pod inicijalima BB, koji se izgovaraju kao beba. I tako su je i predstavili kao neko prelepo mlado stvorenje, dečijeg izraza koje zavodi.

Ona se pojavila na sceni baš u onom momentu kada i Nabukovljeva Lolita, i niko u javnosti nije mogao da odoli Brižit Bardo, njenim ženstvenim oblinama, slapu plave kose, vrckavim pogledom, košuljom koja bi se slučajno otvorila i otkrila njene grudi.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Bila je to 1957. godina kada su sveštenici u Njujorku pričali vernicima da ne gledaju filmove Brižit Bardo, dok ju je Vatikan opisao kao "zlo".

Brižit Bardo je imala mladost i energiju, izloženu na mediteranskom suncu i za mnoge je to bilo previše erotično. Njeno telo je trebalo poistovetiti sa grehom.

Pričalo se da je Brižit Bardo Francuskoj donela više prihoda nego prodaja Renault automobila. Bila je poznatija od generala de Gola. Smatrala se jedinom zaista modernom mladom ženom koja pleni.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Za Bardo nije bilo ništa problematično u tome da se u filmovima skine ili da se njena silueta na kojoj je gola pokaže javno. Retko je nosila nakit, samo bi se skinula i hodala okolo bosa. Ona je pokazivala stomak i pupak u ono vreme kada je Holivud žene oblačio u haljine.

"Ako isečete jednu scenu, moraćete da ih isečete sve. Celu Brižit treba cenzurisati," rekao je Rodžer Vadim, reditelj i prvi muž Brižit Badro.

Pričalo se da je upravo on otkrio telo sopstvene žene, pokazo je svetom kako izgleda gola, ali to Brižit nije smetalo.

"Nisam glumila, samo sam živela," rekla je Bardo o svojoj glumi.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Imala je aferu sa kolegom Džan Lujom Trentinjanom, što je dobrinelo razvodu nje i Vadima koji je nastavio da se zabavlja sa lepim ženama i posle njihovog braka.

"Živim kao da ću svakog trenutka umreti," rekla je Bardo koja je od života uzimala sve.

Bardo je u filmovima često bila prikazivana kao neposlušna ćerka, ljutih očeva, ili ona koja je imala mnogo starije partnere, što je sugerisalo da joj je potrebna muška figura da je vodi. A onda joj je sve dosadilo i rekla je dosta.

Odbila je ponudu iz Holivuda.

Brižit Bardo, Žak Šarije
foto: Profimedia

Za svog drugog muža, Žaka Šarijea udala se 1959. godine samo zato što je ostala trudna. Abortus je tada bio ilegalan, a da nije Brižit bi se sigurno rešila deteta koje je nazivala "kancerogenim tumorom". Nikad nije bila majčinski tip. Kada je rađala govorila je "Samo ga izvadite iz mene i vodite ga daleko".

Tako je i bilo, njen sin je odrastao sa Šarijeovom porodicom. Odrastao je životom o kojem Bardo nije ništa znala. 1984. godine se oženio norveškim supermodelom, a njegova majka nije bila pozvana na svadbu. Kontakt su imali tek 1996. godine kada ju je sin tužio jer je u svojoj biografiji iskoristila njegovo ime i život. Tada se pomirili.

A što se tiče muškaraca, Bardo je često bila neverna jer je uvek tražila strast.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Ona nikad nije pazila šta priča, pa je tako rekla kako su Francusku, njenu domovinu napali stranci, posebno muslimani.

Gej osobe naziva "sajamskim nakazama" i optužuje ih za razvrat i primitivizam.

Ona je jedna od malog broja glumaca koja nikad nije imala estetske korekcije. "Kada sam pred kamerama ja sam jednostavno svoja. Zašto se pretvarati da sam mlada kad nisam?"

1 / 9 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs