svetska, a naša

Najbolja destinacija u Evropi za 2019. godinu: Srbija!

Srbija prema glasovima čitalaca širom sveta osvojila počasnu titulu najbolje destinacije u Evropi u predstojećoj godini

Vesti
Autor:
Najbolja destinacija u Evropi za 2019. godinu: Srbija!
Foto: Profimedia

Nakon što je sajt "Travel lemming" objavio 44 svetske destinacije koje će biti hit u 2019. godini, sudije i čitaoci su izabrali top 6 zemalja koje će predstavljati svaki kontinet.

Tako je Srbija osvojila prvo mesto kada je Evropa u pitanju, pa je izabrana za najbolju evropsku destinaciju u 2019. godini. “Od srednjovekovnih gradova u kojima možete oživeti vekove istorije do modernih gradova koji prate poslednje trendove kada su kultura i moda u pitanju, Srbija je svakako jedna potcenjena destinacija na svetu."

"Gledajte impresivnu tvrđavu dok krstarite Dunavom, istražite neodoljive planine oko Zlatibora, oduševite se uličnom umetnošću u Beogradu i zabavite se na nekom od brojnih plutajućih klubova. Šta god da radite idite što pre u Srbiju, pre nego što svet otkrije ovu neverovatnu skrivenu destinaciju“, navodi se na sajtu.

10 zemalja u Evropi u kojima žive najlepše žene: Iznenadićete se kada vidite gde je Srbija

foto: Profimedia

Kao najbolje vreme za obilazak Srbije navodi se period od maja do septembra, a kao „top atrakcija“ u Srbiji izabran je Novi Sad. Srbija je na listi ostavila Hvar i Sloveniju iza sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs