Gde je granica

Strašno: Isisavanje sala i plastične operacije u igrici za devojčice (FOTO)

Hirurški rezovi, isisavanje sala i Barbi standardi lepote osnovni su elementi aplikacije namenjenoj devojčicama od 9 godina pa naviše
Vesti
08:04h Autor:
Strašno: Isisavanje sala i plastične operacije u igrici za devojčice (FOTO)

U poslednjem direknom napadu protiv ženskog tela i samopouzdanja malih devojčica, napravljena je aplikacija koja estetsku hirurgiju pretvara u igru za devetogodišnju decu.

Aplikacija koja se zove "Plastična operacija, plastični hirurg i bolnica za estetsku hirurgiju - Barbi verzija" ohrabruje korisnike da poprave telo Barbi, iako izgled lutke već karakterišu nedostižni standardi lepote. I to nije sve, već postaje još gore.

- Ova nesrećna devojčica ima toliko viška kilograma, da nijedna dijeta ne može da joj pomogne - piše u objašnjenju aplikacije, u kojem se navodi i sledeće:

- U našoj klinici ona može da ode na operaciju koja se zove liposukcija, zahvaljujući kojoj može da postane mršava i lepa. Moraćemo da napravimo male rezove na njenim problematičnim delovima i da isisamo višak sala. Da li hoćete da je operišete, doktore?

Aplikacija koju je objavio pre godinu dana Korina Gejm, nije preporučljiva za decu uzrasta ispod 9 godina, zbog "srednje realnih scena nasilja koje se povremeno pojavljuju".

Zbog svega ovoga, ne iznenađuje činjenica da je ova aplikacija izazvala pravu buru na društvenim mrežama. Prvo su se oglasila brojna feministička udruženja, a zatim su i sa drugih strana krenule da pristižu mnogobrojne kritike.

- Kada sam prvi put videla ovo, pomislila sam da je toliko odvratno da mora da je u pitanju ironija. Zaboga, kome je moglo da padne na pamet da devojčice hoće da se igraju plastične hirurgije - izjavila je Tamzin Keli, urednica sajta Parentdish.co.uk, i dodala:

- Roditelji dece uzrasta od 9 i više godina bili bi zaprepašćeni pri pomisli da njihova deca znaju bilo šta o plastičnoj hirurgiji i o procenama o nekome na osnovu fizičkog izgleda.

Aplikacija je takođe dostupna i na Gugl pleju, pod nazivom "Plastična hirurgija".

- Barbara voli da jede mnogo hamburgera i čokolade i shvatila je da je ružna - navodi se u objašnjenju Gugl Pleja, u kojem takođe stoji i sledeće:

- Ni sekund više ne može da se bori sa svojom situacijom, i danas će plastični hirurg da izvrši operaciju na njenom telu kako bi vratio Barbari njen lep izgled, iako se ona svega toga plaši.

Prema navodima Indipendenta, Gugl Plej podaci govore da je aplikacija instalirana između 500.000 i milion puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs