rekli su stop

Šanel se odrekao kože egzotičnih životinja: Prestaje sa korišćenjem krzna!


Francuska modna kuća Šanel objavila je da više neće koristiti kožu egzotičnih životinja u izradi torbi i ostalih proizvoda, što je naišlo na pozitivan odjek među aktivistima za zaštitu prava životinja

Vesti 05.12.2018. - 19:38h Autor: Stil/Super Žena
Foto: Profimedia

Francuska luksuzna modna kuća Šanel postala je prva kuća visoke mode koja više neće koristiti kožu krokodila i zmije za svoje kreacije, što je mera koju su prvo pozdravile grupe za zaštitu životinja.

 

"Odlučili smo da više ne koristimo kožu egzotičnih životinja za kreacije", saopštio je Šanel i dodao da je inače u sadašnje vreme teško da se dobije koža takvih životinja, a da se pri tome poštuju određena etička pravila.

 

Šanel predstavio kolekciju jesen/zima 2018/19: Potpuna dominacija sive elegancije!

foto: Profimedia

Šanel je dodao da će se preorijentisati na novu generaciju luksuznih proizvoda koja se zasniva na "kreativnosti, umeću i standardu par ekselans".

 

Modna kuća je već povukla iz prodaje tašne od zmijske kože, koje su koštale oko 5.500 evra.

 

Organizacije za zaštitu životinja pozdravile su odluku modne kuće koja u saopštenju ne navodi da se odriče krzna, ali je ranije umetnički direktor Šanela Karl Lagerfeld rekao da slabo koristi krzno za kreacije.

 

Kampanje protiv upotrebe kože krokodila i zmije nije tako popularna kao kampanja protiv korišćenja krzna. Mnoge luksuzne modne kuće imaju svoje farme reptila kako bi se garantovalo da životinje nisu mučene.

 

Visoka moda u Parizu - Šanel: Kreacije u pastelnim tonovima među hiljadama engleskih ruža!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...