Medalja za glumca

Medalja Puškina: Vladimir Putin odlikovao Miloša Bikovića medaljom za doprinos kulturi

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u Moskvi srpskom glumcu Milošu Bikoviću uručio rusku državnu nagradu Medalju Puškina.

Vesti
09:19h Autor:
Medalja Puškina: Vladimir Putin odlikovao Miloša Bikovića medaljom za doprinos kulturi
Miloš Biković, Foto: Profimedia

Nagrada je uručena na svečanom prijemu, organizovanom povodom Dana narodnog jedinstva, u Velikom kremaljskom dvorcu.

Medalja Puškina ustanovljena je 1999. godine i dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvetiteljstva, književnosti i umetnosti, za veliku ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa, za zbližavanje kultura i nacija. Biković se na ruskom jeziku zahvalio Putinu i čestitao Dan narodnog jedinstva.

Miloš Biković uživa sa svojom lepom Aglajom: Ljubav na egzotičnoj destinaciji! (FOTO)

Mladi glumac se na rusko kinematografsko tržište probio filmom "Sunčanica" 2014. godine, čuvenog reditelja Nikite Mihalkova, a popularan film koji je usledio nakon toga je drugi deo filma "Bezdušni". Miloš od tada nastavlja da gradi inostranu karijeru učestvujući u raznim drugim projektima u Rusiji.

Popularni srpski filmovi u kojima je Miloš Biković odigrao zapažene uloge su "Montevideo, Bog te video", "Na putu za Montevideo" i "Montevideo, vidimo se", "Kad ljubav zakasni". Ovi uloge u filmovima čija je radnja smeštena na početak 20. veka obeležile su glumca, ali preokret je nova uloga u filmu "Južni vetar" čija je radnja smeštena u devedesete, a gde on glumi kriminalca, pripadnika grupe koja krade automobile.

Prvi put zajedno u javnosti: Ovako izgleda devojka Miloša Bikovića! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs