Dramatično

Mihael Šumaher u komi, lekari se bore za njegov život!

Bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher u kritičnom je stanju posle povreda na skijanju zbog kojih je dva puta morao da bude operisan
Vesti
00:44h Autor:
Mihael Šumaher u komi, lekari se bore za njegov život!
Foto: Reuters

Svetski mediji javljaju da je bivši šampion Formule 1 Mihael Šumaher u komi posle povreda na skijanju u Francuskoj i da ima krvarenje u mozgu. Nesreća se odigrala kada je sedmostruki svetski šampion u nedelju udario glavom u stenu.

Nemac je u kritičnom stanju, saopštila je Univerzitetska bolnica u Grenoblu u koju je primljen.

- Imao je tešku povredu glave i bio je u komi po dolasku što je zahtevalo hitnu neurohiruršku intervenciju - navodi se u saopštenju bolnice.

Profesor Stefan Šabar potvrdio je na konferenciji za medije da se Šumaher bori za život i da je ishod neizvestan:

- Mihaelovo stanje je kritično. Definitivino, kritično! Mi smo uradili sve što je trebalo da bude urađeno. U ovom trenutku ne možemo da kažemo šta će biti i kada će se oporaviti. Držimo ga u indukovanoj komi kako bismo smanjili pritisak u glavi.

Šumaher je povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-ogodišnjim sinom.

Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. On je za manje od deset minuta helikopterom donet u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je prenet u bolnicu u Grenoblu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs