Prave turističku atrakciju

Tajland: Pećina u kojoj je bilo zarobljeno 12 dečaka postaje muzej

Za sada još nije poznato da li će muzej biti operativan tokom cele godine pošto su na Tajlandu česte poplave, uglavnom u periodu od juna do oktobra

Vesti 13.07.2018. - 13:23h Autor: nationalgeographic.rs
Foto: AP / Sakchai Lalit

Pećina na severu Tajlanda, u kojoj je više od dve sedmice bila zarobljena grupa od 12 dečaka sa trenerom, biće pretvorena u muzej, objavio je BBC.

 

Zvaničnici spasilačke službe su saopštili da će u muzeju biti predstavljen način na koji se odvijala akcija spasavanja dečaka. Oni ističu da će to biti glavna atrakcija na Tajlandu.

 

Pećina Tam Luang je jedna od najvećih pećina na Tajlandu. Nalazi se u podnožju planina u blizini gradića Mae Sai, u severnoj pokrajini Ćiang Rai na granici s Mjanmarom.

 

To područje je većim delom nerazvijeno sa ograničenim turističkim ponudama.

 

"Ova oblast će postati živi muzej, gde će biti prikazano kako se operacija spasavanja odvijala. Biće postavljena i interaktivna baza podataka o akciji spasavanja", rekao je bivši guverner i šef misije za spasavanje Narongsak Osotanakorn.

foto: Reuters / Soe Zeya Tun

Premijer Tajlanda Prajut Čan Oča ističe da je iz predostrožnosti neophodno primeniti bezbednosne mere zbog turista, kako u samoj pećini, tako i van nje.

 

Za sada još nije poznato da li će muzej biti operativan tokom cele godine pošto su na Tajlandu česte poplave, uglavnom u periodu od juna do oktobra.

 

Istovremeno, najmanje dve filmske kompanije su zainteresovane da snime film o akciji spasavanja dečaka i njihovog trenera.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...