Vanredna konferencija za medije

Lažne vesti se šire društvenim mrežama: Voda sa česme u Beogradu je potpuno ispravna!

Iz Makiša i vodovoda je stiglo saopštenje

Vesti
Autor:
Lažne vesti se šire društvenim mrežama: Voda sa česme u Beogradu je potpuno ispravna!
Foto: Shutterstock

Poruke koje kruže društvenim mrežama o opasnoj vodi u Beogradu zabrinule su stanovnike prestonice.

"Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom pun kancerogenih čestica. Sad mi je javio drug, njemu neko radi u vodovodu", glasi poruka koja je od jutros širi neverovatnom brzinom.

Povodom ove teme, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor vodovoda Dragan Đorđević najavili su vanrednu konferenciju za medije.

Vesić je istakao da je voda potpuno ispravna, a da će oni koji šire ovakve informacije odgovarati.

"Širenje ovakvih vesti je krivično delo, prijavili smo policiji i očekujemo da će se krivac naći. Gradski zavod za javno zdravlje je naveo da je kvalitet vode u skladu sa svim pravilima. Ovo su rezultati jutrošnjih merenja, a koji se rade svakodnevno, koji potvrđuju da je voda potpuno ispravna. Voda sa česme je čak i kvalitetnija od mnogih voda koje se prodaju u flašama", istakao je Vesić.

Iz JP Beogradski vodovod i kanalizacija izjavili su da je reč o netačnim informacijama.

"Nije tačno da je došlo do zagađenja voda. Sve je u najboljem redu. Voda je ispravna za piće", saopšteno je iz JP Beogradski vodovod i kanalizacija.

Sličan odgovor stigao je i iz fabrike vode Makiš.

"U Beogradskom vodovodu se svakodnevno vrše provere kako pijaće, tako i sirove vode. Radi se 24-časovna kontrola pijaće vode i to je prvi nivo kontrole, drugi je Služba sanitarne kontrole vode. Prema poslednjim rezultatima, do današnjeg dana nema nikakvog odstupanja vode", rečeno je u Makišu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs