Bogata glumačka karijera

Otvoren Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića: Njihove lične predmete od danas možete da vidite u Jugoslovenskoj kinoteci!

Velikani srpskog glumišta ostavili su neizbrisiv trag u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji igrajući u skoro 200 domaćih filmskih ostvarenja

Vesti 05.05.2018. - 13:17h Autor: Tanjug
Foto: Printscreen Youtube / Ženski Savjet

U Jugoslovenskoj kinoteci danas će biti otvoren Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića, a posetioci će imati priliku da vide deo ostavštine iz bogate karijere voljenog glumačkog i bračnog para.

 

Dravić i Nikolić su zaveštali Kinoteci svoje nagrade, diplome, kao i neke predmete među kojima je haljina koju je Milena Dravić nosila primajući glumačku nagradu u Kanu 1980. godine.

 

Milena Dravić napunila 77 godina: 5 činjenica koje niste znali o velikoj srpskoj glumici!

foto: Fonet

Velikani srpskog glumišta ostavili su neizbrisiv trag u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji igrajući u skoro 200 domaćih filmskih ostvarenja.

 

Prvi put su zajedno igrali u filmu "Horoskop" (1969) Bore Draškovića, zatim u "Ulozi moje porodice u svetskoj revoluciji" (1971) Bate Čengića, ali pažnju miliona gledalaca privukli su u čuvenom šou programu "Obraz uz obraz" sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Njihova predanost glumi višestruko je ovenčana najvišim glumačkim priznanjima, između ostalog nagradom "Pavle Vuisić" za životno delo, koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije.

 

Dragan Nikolić preminuo je 2016. godine.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs