Obratite pažnju

Hrvatskom hakeru određen pritvor: 200.000 evra zaradio rušeći servere po narudžbini!

Haker Kristijan R. iz Zaprešića, koji je juče uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji, priveden je u Županijski sud u Velikoj Gorici, gde mu je određen jednomesečni pritvor.

Vesti
Autor:
Hrvatskom hakeru određen pritvor: 200.000 evra zaradio rušeći servere po narudžbini!
Foto: Reuters

On je osumnjičen da je upravljao sajtom Vebstreser pa je protiv njega podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo protiv kompjuterskih sistema, programa i podataka, za koje je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kako je objašnjeno, istražni zatvor određen je zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti krivično delo.

On je bio administrator sajta preko koga je bilo moguće naručiti DDoS napade na servere koje klijent želi. Na taj način je zaradio 200.000 evra, odnosno 163 Bitcoina.

Kada se pročula vest da policija uhapsila hakera iz Zaprešića, većina njegovih komšija je pomislila kako je to njegov 19-godišnji sugrađanin. Naime, juče nije bio prvi put kako je policija upala u njegov stan i izvršila pretres i zaplenu računara i drugih uređaja povezanih sa internetom zbog internet kriminala i hakovanja.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena i odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs