Važno je da znate

Radno vreme prodavnica, pošta, parking servisa, gradskog prevoza za Vaskrs: Evo šta se sve menja tokom 4 praznična dana

Novi raspored rada tokom praznika

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Javni gradski prevoz, prodavnice, tržni centri, zanatske i ugostiteljske radnje tokom Uskrsa će raditi skraćeno, prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

 

Vozila GSP-a će od danas do ponedeljka 9. aprila saobraćati po nedeljnom redu vožnje, potvrdili su iz tog preduzeća.

 

Iz Parking servisa je rečeno da se u istom periodu neće vršiti naplaćivanje usluga parkinga.

 

Na Veliki petak, 6. aprila, dežurne prodavnice (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi...) radiće najmanje od devet do 12 sati, kao i u subotu, 7. aprila.

 

Uživamo u pravim prolećnim temperaturama: Evo kakvo nas vreme očekuje za četiri praznična dana!

foto: Shutterstock

Tako će svi "Merkatorovi" hipermarketi, "Roda" marketi i prodavnice "Idea" danas i sutra raditi redovno, a na sam dan Uskrsa biće zatvoreni. Prodavnice "Maksija", "Tempa" i "Šop end go" biće otvorene danas do 18 sati, sutra i u ponedeljak će raditi redovno, a u nedelju su zatvorene. Marketi DIS-a u tržnim centrima radiće do 19 sati, a ostali se zatvaraju sat kasnije. Sutra i u ponedeljak radiće redovno, a biće zatvoreni na Uskrs. Maloprodajni objekti "Univereksporta" rade redovno, a u nedelju su zatvoreni.

 

Tržni centri "Ušće", "Delta siti" i "Big fashion" otvoreni su danas od 10 do 18 sati, sutra i u poneljak do 22 sata, a u nedelju će biti zatvoreni, osim što će "Sinepleksi" raditi od 10.30 do sat posle ponoći. Isto radno vreme primenjivaće i TC "Stadion" i šoping centar "Rajićeva".

 

Na sam dan Uskrsa, u nedelju, dežurni prodavnice mogu biti zatvorene, ali u ponedeljak, 9. aprila, moraju da rade najmanje od devet sati do podne.

 

Tokom praznika, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

 

Dežurne prodavnice koje rade u vreme državnih i drugih praznika dužne su da radno vreme istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, podsećaju iz Sekretarijata.

 

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na području grada radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od šest do 20 sati.

foto: Profimedia

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane Uskrsa mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od navedenog radnog vremena.

 

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića u stambenim zgradama, u petak i subotu, 6. i 7. aprila, mogu da počnu da rade najranije od šest ujutru, a fajront je najkasnije u jedan sat posle ponoći, s tim da muziku moraju da isključe pre ponoći.

 

Ostalim danima praznika mogu da rade od šest sati do ponoći, a da muziku isključe najkasnije u 23 sata.

 

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

 

Pijace će danas i sutra raditi uobičajeno, od 6 do 19 sati, dok će na sam dan Uskrsa jedino raditi zemunsa, pijaca na Banovom brdu, Belim vodama, Dušanovcu, Gornja varoš i Palilula radiće od 6 do 13 sati.

foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs