Nagradu uručila Džoan Kolins

Nagrada za najgoru seks scenu u romanu

Nimalo laskavu nagradu piscu Manilu Suriju donela je scena seksa u kojoj su učestvovale zvezde, supernove i statističari
Vesti
20:30h Autor:
Nagrada za najgoru seks scenu u romanu
Foto: Wikipedia

Scena seksa u kojoj su učestvovale i zvezde, supernove i statističari donela je američkom piscu Manilu Suriju nimalo laskavu Nagradu za najgori opis seksa u romanu.

Suri, pisac i matematičar, ovu godišnju britansku "književnu" nagradu dobio je za seksi scene u svom romanu "The City of Devi". Suri, koji predaje matematiku na Univerzitetu Merilend, nije sinoć lično primio nagradu, ali je zato predstavnik njegovog izdavača "Blumsberija" primio nagradu iz ruku glumice Džoan Kolins na ceremoniji u Londonu i podsetio da su neki kritičari i pozitivno reagovali na roman, piše AP.

"The City of Devi" je Surijev treći roman i priča je o ljubavnom trouglu u Mumbaju kome preti nuklearna apokalipsa. Nagrada je ustanovljena 1993. kako bi se imenovali i osramotili pisci "loše napisanih, sirovih" scena seksa u savremenom romanu. Nagradu dodeljuje magazin "Literari rivju". Među prethodim dobitnicima nagrade, koju uglavnom svi prihvataju uz zdravu dozu humora, su Sebastijan Folks, Norman Mejler, Džon Apdajk.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs