OPREZ!

Zabrinjavajuće upozorenje vlasnicima pametnih telefona : Hakerski napadi na mobilne uređaje sve su češći! Mogu da vam unište život!

Na konferenciji za računarsku bezbednost koju je održana u Meksiku, stručnjaci su poslali zabrinjavajuću poruku svim vlasnicima pametnih telefona – hakerski napadi na mobilne uređaje sve su jednostavniji, učestaliji i hakerima donose više koristi u odnosu na napade na lične računare.

Vesti
Autor:
Zabrinjavajuće upozorenje vlasnicima pametnih telefona : Hakerski napadi na mobilne uređaje sve su češći! Mogu da vam unište život!
Foto: Profimedia

Zbog toga se sve veći broj sajber kriminalaca okreće pametnim telefonima i u budućnosti možemo očekivati ne samo još više malvera, već i sve opasniji. Napadi na telefone posebno su opasni jer na njima korisnici drže veliku količinu ličnih stvari – od privatnih fotografija, mejlova i aplikacija za društvene mreže do mobilnog bankarstva, privatnih bielški i slično, tako da bi, kada bi se neko dokopao svih tih podataka, mogao njihovom objavom da uništi živote korisnika, ili ih ucenjuje.

Još jedan veliki problem bezbednosti telefona, na koji je nedavno upozorila američka Federalna trgovinska komisija (FTC) jeste i što veliki broj telefona nema instalirane poslednje sigurnosne nadogradnje. U pojedinim slučajevima telefoni nisu nadograđivani godinama, pa nemaju nove bezbednosne zakrpe, zbog čega su ranjivi na hakerske napade.

Zahvaljujući tome, u budućnosti možemo da očekujemo dalji rast napada na mobilne uređaje, koji će uskoro premašiti broj napada na lične računare, upozorio je bezbednosni stručnjak Endru Blajk specijalizovan za mobilnu bezbednost.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs