Oproštajnio veče

Posle 27 godina karijere: Mima Karadžić napušta pozorište

Poznati glumac se pozorištu i Ateljeu vratio 2000. godine hit predstavom „Ratna kuhinja“, izdržao je još 13 godina i rešio da se povuče iz pozorišta trajno
Vesti
20:00h Autor:
Posle 27 godina karijere: Mima Karadžić napušta pozorište
Foto: Kurir Arhiva

Mima Karadžić zauvek napušta pozorište. Slavni glumac sutra uveče u Ateljeu 212 pravi oproštajno veče i oprašta se od pozorišta u kojem je stalni član od 1986. godine.Tačno je da završavam s pozorištem, dođite pa ćete čuti razloge", potvrdio je Karadžić.

Mima se već neko vreme žali prijateljima da je kultura u Srbiji potpuno srozana i sa setom pominje prošlo vreme kada je biti glumac u pozorištu imalo težinu i predstavljalo čast, tako da su prijatelji očekivali ovaj njegov potez.

I početkom 90-ih godina, kada je situacija u kulturi bila slična ovoj danas, Mima se povukao iz pozorišta. Tada je pričao da nije mogao da vidi sebe u komadima Biljane Srbljanović i većine autora predstava u tadašnjem Ateljeu 212.

Narednih deset godina Mima je daleko od pozorišnih dasaka snimao filmove i serije, postao uspešan producent i stigao da otvori i zatvori čak osam kafana! Ugostiteljstvo je posle glume njegova velika ljubav, a dobra vina u društvu lepih žena najveća strast.

Mima se pozorištu i Ateljeu vratio 2000. godine hit predstavom „Ratna kuhinja“, izdržao je još 13 godina i rešio da se povuče iz pozorišta trajno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs