s kim?

Skandalozno zaviranje u privatnost? Fejsbuk počeo svojim korisnicima da postavlja neprimerena pitanja!

Jedno od novih pitanja koje Fejsbuk postavlja je - sa kim spavate? Priznaćete da ovakvo zanimanje društvene mreže za privatnost svojih korisnika u najmanju ruku čudno. Mnogi su zbunjeni šta to uopšte znači – da li se misli na članove porodice, partnera, stvari, kućne ljubimce...?

Vesti 26.01.2018. - 14:04h Autor: Kurir
Foto: Promo

Novost koja je izazvala veliku buru na Njuz Fid-u Fejsbuka su vrlo "maštovita" i zanimljiva pitanja, među kojima je i...

“Sa kim obično spavate?“

Postoje dva načina da se ovo pitanje interpretira – ili se misli na seksualne partnere ili na sve druge ljude koji vam nisu partneri. Mada, uistinu možete da spavate i sa omiljenom plišanom igračkom iz detinjstva ili sa kućnim ljubimcem...u svakom slučaju pitanje je vrlo čudno.

Britanski parlamentarni istraživač Rešima Šarma je jedan od ljudi kojem je izašlo ovo pitanje:

“Može se tumačiti na dva načina. Ne treba zamerati Fejsbuku-u jer su i ostala pitanja vrlo lična poput onog ’poslednji put kada sam prolazio kroz težak period bilo je...’, kao i ’da mogu da promenim nešto na svom partneru to bi bilo...’“, kaže on.

Fejsbuk nije želeo da pojasni smisao pitanja za „Biznis inajder“, ali sumnje nema da je izazvalo najviše pažnje. Naravno, skepticima i/ili ekstremnijim teoretičarima zavere nameće se da ovo samo još jedan od načina na koji najveća društvena mreža na svetu hoće saznanjem privatnosti da nas "kontroliše".

 

Šta vi mislite o tome?

 

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

 

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

 

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

foto: Promo

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

 

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer

Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

 

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...