AMATERSKA GREŠKA

Aplikacija kojom roditelji špijuniraju decu omanula u bezbednosti: Nisu stavili lozinku, 10.200 privatnih podataka postali svima dostupni!

Aplikacija koju navodno više od milion roditelja koristi za špijuniranje svoje dece i njihovo korišćenje mobilnih telefona, omanula je u nečemu što bi trebalo da je osnovno. Naime, nusu uspeli da naprave lozinku kojom bi zašitili svoje servere i tako kompromitovali više od 10.000 podataka u prethodna 3 meseca.

Vesti
Autor:
Aplikacija kojom roditelji špijuniraju decu omanula u bezbednosti: Nisu stavili lozinku, 10.200 privatnih podataka postali svima dostupni!
Foto: Profimedia

Tinsejf (TeenSafe) aplikacija za mobilne telefone tvrdi da je omogućavala roditeljima da nadgledaju sve poslate, primljene i izbrisane Android i Epl poruke, liste poziva, istoriju pretraživanja interneta, kontakte, kao i poruke razmenjene putem nekih drugih aplikacija.

Takođe, tvrdili su da omogućavaju bezbedno nadgledanje, ali to nije ono što tvrdi stručnjak za bezbednost Robert Vigins poznat u onlajn svetu kao Rendom Robi.

On je, kako tvrdi, tokom pretraživanja Amazon veb servisa (AWS) otkrio da Sejftin aplikacija nije zaštićena čak ni osnovnom lozikom, što znači da njenim podacima može da pristupi bilo ko. Iako je jedan od servera sadržao samo test podatke, drugi nezaštićeni server je bio prepun, kako kaže, osetljivih informacija.

Najmanje 10.200 podataka iz prethodna 3 meseca je tako postala podložna zloupotrebi.

Kada je ova informacija obelodanjena, oglasili su se i nadležnji iz Tinsejfa.

"Preduzeli smo sve potrebne akcije za zaštitimo naše servere od javnog pristupa i poslali smo upozorenje našim korisnicima" rekli su.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs