Ko sve ostvaruje ovo pravo

Umanjenje računa za porodice sa troje i više dece: Evo kako i na šta možete ostvariti popust!

Porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2018. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca

Vesti 25.01.2018. - 19:51h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Porodice sa troje i više dece će ove godine imati pravo na umanjenje cena komunalnih usluga u Novom Sadu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

 

Predviđeno je da umanjenje mogu da ostvare porodice sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života.

Uslov je da članovi porodice imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije na adresi stana za koji traže umanjenje, kao i da redovno plaćaju račune.

 

U skladu sa Odlukom, umanjenje može da se ostvari za komunalne usluge koje pružaju JKP “Novosadska toplana”, “Vodovod i kanalizacija” i “Ćistoća”, a naplaćuje ih JKP “Informatika” putem jedinstvenog mesečnog računa.

 

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30 posto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40 posto za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50 posto za porodice sa devetoro i više dece.

 

Zahtev za umanjenje plaćanja komunalnih usluga podnosi se u Pisarnici Gradske kuće, na adresi Trg slobode 1.

 

Uz zahtev je potrebno priložiti i fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva, potvrdu o redovnom školovanju za decu i jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec.

 

Gradska uprava službenim putem pribavlja izvod iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici, potvrdu o prijavi prebivališta, odnosno boravišta za roditelje i punoletnu decu i dokaz o redovnom izmirivanju obaveza u prethodnom periodu.

 

Porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2018. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...