Tradicionalno

Humanitarna Trka za dečji osmeh u nedelju u Novom Sadu

Sav prihod odlazi lečenju dvojice dečaka i Crvenom krstu u Apatinu

Vesti
Autor:
Humanitarna Trka za dečji osmeh u nedelju u Novom Sadu
Foto: Shutterstock

Tradicionalna atletska, humanitarna "Trka za dečji osmeh" biće održana u nedelju, 10. marta, u Kameničkom parku u Novom Sadu, a novac od kotizacija namenjen je lečenju dvojice dečaka i Crvenom krstu Apatin.

"Pozivamo sve ljude dobre volje da pokažu humanu stranu, dođu porodično ili u društvu na trku u Kamenički park da se takmiče i druže", kaže profesorka Milijana Roganović iz Visoke poslovne škole strukovnih studija, koja zajedno sa "AK Apatin" organizuje trku.

Novac prikupljen od kotizacija ići će za lečenje dečaka Nemanje Prpa, koji je oboleo od tumora moždanog stabla, za lečenje Dejana Nikitića, inače dugogodišnjeg prijatelja "Trke za dečji osmeh", kao i Crvenom krstu Apatina.

Start glavne trke, u dužini od 10 km, predviđen je za 11 časova, a kao i svake godine, pored glavne trke, biće održana i trka za sve u dužini od četiri kilometra i trka za decu (za predškolce na 100, za osnovce do 4. razreda na 400 i osnovce do 8. razreda na 800 metara).

Prijavljivanje za trku na četiri i 10 km, koje će biti otvoreno do petka u 20:00 časova, moguće je izvršiti isključivo putem sajta OVDE, dok su prijave za dečije trke moguće putem imejla novosadska.trka@gmail.com.

Kotizacija za odrasle je 800 dinara, a za decu 300 dinara. Na dan trke prijavljivanje neće biti moguće.

Pravo učešća imaju svi zainteresovani, koji se osećaju psihofizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, dok deca moraju biti u pratnji roditelja, trenera ili nastavnika.

Ovo je šesta po redu "Trka za dečji osmeh" u organizaciji Visoke poslovne škole strukovnih studija i AK Apatin, otvaranje prijavnog centra predviđeno je u nedelju u 9.00 časova, dok će učesnici svoje brojeve moći da podignu najkasnije do 10.45 časova, navodi se u saopštenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs