Bračni lomovi

Razvod milionera: Jedna od najdužih brakorazvodnih parnica

Sudija ovog slučaja, koji je trajao više šest godina, kaže da je muž pokušavao sebe da predstavi kao osiromašenog biznismena, dok žena, koju u svemu vidi teoriju zavere, tvrdi da on krije milijarde
Vesti
07:10h Autor:
Razvod milionera: Jedna od najdužih brakorazvodnih parnica

Jedna od najdužih i najogorčenijih brakorazvodnih parnica u Velikoj Britaniji, koja je nedeljama punila naslovnice domaće štampe, okončana je tako što je sudija jednog od supružnika opisao kao "notornog lažova", a drugog, kao "teoretičara zavere".

"Ovaj slučaj je izuzetan čak i po merilima najtežih bračnih lomova", izjavio je sudija Filip Mur, naloživši multimilioneru Skotu Jangu (51) da polovinu svoje imovine, vredne 40 miliona funti (65 miliona dolara) prepusti bivšoj supruzi Mišel Jang (49).

Tokom suđenja koje je trajalo više od šest godina, Jang je pokušao da sebe predstavi kao "osiromašnog i bankrotiranog" biznismena, dok ga je njegova dojučerašnja supruga optuživala da je celu priču izmislio kako ne bi morao da joj da ono što joj pripada, tvrdeći da se njegovo bogatsvo meri u milijardama.

Jangovi su bili 17 godina u braku i imaju dve ćerke. Sudija je naveo da nije bilo moguće utvrditi celu istinu o Jangovoj finansijskoj situaciji zbog "neverovatnog broja laži koje je izneo", dok je za njegovu suprugu Mišel rekao "da svuda vidi zavere". Nakon odluke sudije, besna Mišel Jang opisala je presudu kao "sramotnu".

"I dalje stojim iza svojih reči. On poseduje milijarde", kazala je ogorčena žena novinarima okupljenim ispred suda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs