Diznijeva zlatna božićna jelka

Od čistog zlata: Božićna jelka za 5 miliona dolara!

Jelka je visoka 2,4 metra, a za njenu izradu je potrošeno 43 kilograma čistog zlata. Krase je figurice diznijevih heroja, ručne izrade
Vesti 18.11.2013. - 16:47h Autor: Tanjug
Foto: AP

Prodavnica eksluzivnih juvelirskih proizvoda "Ginza Tanaka" koja se nalazi u centru najpoznatije trgovinske četvrti Tokija Ginza ponovo odlučila je da prodaje posebne jelke namenjene onima koji vole da luksuzno dočekaju Božić i Novu godinu, pa je stavila u prodaju novogodišnju jelku od čistog zlata čija je cena 500 miliona jena (oko 5 miliona dolara).

 

Kako izveštavaju japanski mediji, visina najveće jelke iz kolekcije "Diznijeva Zlatna božićna jelka" je 2,4 metara, a za njenu izradu je potrošeno 43 kilograma čistog zlata.

 

Glavna karakteristika i dragocenost su figure diznijevih heroja - Mikija Mausa, njegove drugarice Mini, Paje Patka, Vini Pua i drugih koji lete na balonima.

 

Svaki od ovih ukrasa je ručno izrađen, a dopunjuju ih kutijice sa zamišljenim poklonima. Osim ove jelke kupcima su ponuđene i manje i jeftinije jelke. Tako se za oko 16.000 dolara može kupiti jelka visoka oko 20 centimetara, ukrašena sa 26 likova iz crtanih filmova, a na nju je potrošeno 127 grama zlata i 400 grama srebra.

 

U Prodavnici postoji i srebrna verzija koja je još jeftinija. Prodaja će trajati do 25 decembra.Zlatara "Ginza Tanaka" je prvi put postala poznata novembra 2011 godine kada je širokom auditorijumu predstavila svoje božićno drvo visine 1,92 metra čija je cena bila oko 2 miliona dolara. Prošle godine je u prodaju stavljena božićna jelka visine 2,4 metra čija je cena bila 4,2 miliona dolara. Da li je prošle godine neko bio zainteresovan da je kupi, do danas nije objavljeno.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...