Skupština odlučila

Beograd prihvatio Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti

U Srbiji više od 50 opština ima taj dokument, a više od 130 gradova i opština mehanizam za pitanje rodne ravnopravnosti, dok je više od 40 opština i gradova učestvovalo u nekom projektu rodne ravnopravnosti

Vesti
Autor:
Beograd prihvatio Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Odbornici Skupštine Beograda su danas odlučili o prihvatanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

U obrazloženju odluke se navodi da svaka potpisnica Povelje priprema akcioni plan kojima će odrediti prioritete, aktivnosti i sredstava za njegovo sprovodjenje.

U Srbiji više od 50 opština ima taj dokument, a više od 130 gradova i opština mehanizam za pitanje rodne ravnopravnosti, dok je više od 40 opština i gradova učestvovalo u nekom projektu rodne ravnopravnosti.

Potpisnice Povelje su obavezne da se povežu sa svim domaćim relevantnim institucijama i organizacijama da bi ojačale ravnopravnost.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević je ocenio da je Beograd "svetao primer" rodne ravnopravnosti.

Odbornica Srpske napredne stranke Snežana Žugić kazala je da se tom poveljom Beograd obavezuje da će slediti principe rodne ravnopravnosti i navela je da je to još jedan korak ka poštovanju medjunarodnih standarda.

Povelju će simbolično potpisati gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs