19 godina od smrti

U Sarajevu ne odustaju od borbe za ulicu Milana Mladenovića

Godišnjica smrti legendarnog muzičara biće tradicionalno obeležena u Sarajevu, u kome, kako kažu, ne odustaju od cilja iako ih gradske vlasti ignorišu
Vesti
16:46h Autor:
U Sarajevu ne odustaju od borbe za ulicu Milana Mladenovića
Foto: Wikipedia

Povodom 19 godina od smrti Milana Mladenovića, legendarnog muzičara i frontmena grupe "Ekatarina Velika", Mesud Rizvo, jedan od pokretača inicijative građana da Sarajevo dobije ulicu po Mladenoviću, kaže da neće odustati od cilja iako ih gradske vlasti ignorišu.

Prva peticija sa 3.000 potpisa predata je Ministarstvima kulture i sporta Kantona Sarajevo i Kancelariji gradonačelnika Sarajeva, a da dokument nije završio na pravoj adresi, Rizvo je saznao pre dve nedelje iz medija.

Naime, peticija nikada nije stigla do Komisije za obeležavanje, čuvanje i negovanje istorijskih događaja i ličnosti, u čijoj su nadležnosti takvi predmeti.

"Bio sam iznenađen kada sam pročitao da dokument niko ne razmatra i da su se naše institucije oglušile. Sve potrebne papire predali smo u decembru prošle godine. Nezamislivo je da me nikada niko nije obavestio ni o čemu", kaže Rizvo za Dnevni avaz i dodaje da će istrajati u ovoj inicijativi.

Godišnjica smrti Mladenovića, koji je preminuo u 36. godini, već tradicionalno biće obeležena u Sarajevu, u kojem je on proveo nekoliko godina života i biće ukazano na njegove stavove protiv rata, piše list.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs