Drveće koje raste iz ruševina betona

Beogradu nagrada Srebrni delfin za film Posle bombi (VIDEO)

Nagrada je dodeljena gradu iz kog dolazi najbolji ekološki film ovogodišnjeg festivala u Kanu, autora Boška Savkovića, a koji govori o drveću niklom iz ruševina zgrade Generalštaba
Vesti
23:14h Autor:
Beogradu nagrada Srebrni delfin za film Posle bombi (VIDEO)
Foto: Beoinfo

Gradu Beogradu svečano je uručena replika nagrade "Srebrni delfin", koju su organizatori Kanskog festivala korporativnih medija i televizije namenili gradu iz kog dolazi najbolji ekološki film ovogodišnjeg festivala dokumentarnog filma u Kanu "Posle bombi", autora Boška Savkovića.

Kratki film "Posle bombi", beogradskog reditelja Boška Savkovića, osvojio je u Kanu nagradu "Srebrni Delfin" u konkurenciji 719 filmova iz 40 zemalja.

Film koji govori o drveću koje je niklo iz betona na razrušenoj zgradi bivšeg Generalštaba JNA u Beogradu, nastao je uz podršku Gradskog sekretarijata za zaštitiu životne sredine Grada Beograda, saopštila je Gradska uprava.

"Sekretarijat za zaštitu životne sredine je sa zadovoljstvom pomogao da ovaj film nastane i prestižna internacionalna nagrada koju je zaslužio je potvrda da Grad Beograd prepoznaje projekte koji skreću pažnju na okolinu u kojoj živimo", izjavio je gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

Pobednički film o onome što nam proroda poručuje možete pogledati ovde:

http://www.youtube.com/watch?v=OYUQOgIGoFc
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs