Podnesite zahtev što pre

Požurite: 10. juna ističe rok za zamenu starih vozačkih dozvola!

Za zamenu stare i dobijanje nove vozačke dozvole od dokumenata su vam potrebni lična karta i stara vozačka, kao i 1.576 dinara
Vesti
00:26h Autor:
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Rok za zamenu starih, papirnatih vozačkih dozvola je 10. jun ove godine.

 

Zahtev je moguće podneti i preko interneta, ali samo ako imate kartični čitač.

 

Nove vozačke dozvole (kartice) počele su da se izdaju u januaru 2011, a bilo je predviđeno da krajnji rok za zamenu starih bude 10. jun 2014. godine. Do maja 2014. izdato je oko 2.155.000 novih, pri čemu je u tom trenutku još oko 3.385.000 vozača posedovalo staru dozvolu.

 

Zbog toga je odlučeno da se rok za zamenu produži do 2017. Za zamenu stare i dobijanje nove vozačke dozvole od dokumenata su vam potrebni lična karta i stara vozačka.

 

Ukoliko vam stara dozvola važi manje od 10 godina, zbog zdravstvenih razloga, potrebno je da za dobijanje nove vozačke dozvole priložite i lekarsko uverenje. Isto važi i ako je reč o vozačima starijim od 65 godina.

 

Lekarsko uverenje ne sme da bude starije od šest meseci.

 

Izdavanje nove vozačke dozvole, ukupno košta 1.576 dinara, a na ovaj iznos treba da dodate i troškove provizije za plaćanje u pošti ili banci.

 

Dozvolu možete da zamenite i preko interneta, tako što ćete onlajn podneti zahtev. Kada nova vozačka dozvola bude izrađena, dobićete informaciju gde možete i da je podignete.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...