Vremenska prognoza

Pljuskovi, vetar i sneg tokom celog vikenda: Drastično zahlađenje u celoj Srbiji

U nedelju će se vreme konačno stabilizovati
Vesti
19:50h Autor:
Pljuskovi, vetar i sneg tokom celog vikenda: Drastično zahlađenje u celoj Srbiji
Foto: Beta / Milan Obradović

Nad Apeninskim poluostrvom i Jadranom očekuje se formiranje ciklona, a nad Srbijom nakon vedrog jutra i sunčanog prepodneva, sledi povećanje oblačnosti i padavine.

Kako će se Srbija tokom većeg dela dana nalaziti u prednjem delu ciklona, očekuje se južno i jugozapadno strujanje, pa će biti i dalje veoma toplo, a maksimalna temperaratura biće od 12°C na severozapadu do 20°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 18°C.

Duvaće umeren do jak južni i jugozapadni vetar. Sredinom dana u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima usled prodora hladnog fronta sledi jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i osetnijim padom temperature. Vetar u skretanju na umeren do jak severozapadni vetar, pri prodoru hladnog fronta na udare i olujni. Temperatura će biti u padu i za više od 10 stepeni.

Tokom večeri i noći i u subotu ujutro očekuju se veće količine padavina. U većini predela palo bi od 10 do 20 mm kiše po m2, dok bi u brdsko-planisnkim predelima kiša prešla u susnežicu i sneg. Na zapadu i jugozapadu Srbije očekuju se obilnije padavine, od 20 do 30 mm kiše po m2, a na planinama i do 20 cm snega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs