Vremenska prognoza

Stiže zahlađenje sa kišom: Očekujte i prve pahulje snega!

Padavine će biti slabog intenziteta, a vetar umeren i jak, dok će uveče i tokom noći na istoku povremeno biti sa udarima olujne jačine
Vesti
14:38h Autor:
Stiže zahlađenje sa kišom: Očekujte i prve pahulje snega!
Foto: Shutterstock

U Srbiji se ujutro na severu i zapadu očekuje naoblačenje i zahladjenje koje će se u toku dana proširiti i na ostale krajeve ponegde uz kišu, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i uveče sneg je ponegde moguć i u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije, dok se na severu očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Padavine će biti slabog intenziteta, a vetar umeren i jak, dok će uveče i tokom noći na istoku povremeno biti sa udarima olujne jačine.

Najviša dnevna temperatura biće od pet do 10 stepeni.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, uz umeren i jak vetar, a od sredine dana povremeno slaba kiša. Jutarnja temperatura biće oko četiri, a najviša dnevna oko osam stepeni.

Pogoršanje biometeorološke situacije nepovolјno će uticati na većinu osoba sa hroničnim tegobama. Oprez se naročito savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, nervoze i reumatskih bolova će biti u pojačanju.

Ovde je prava zima, mećave i sneg iznad kolena: Top 10 najsnežnijih gradova na svetu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs