Zimske službe u pripravnosti

Spremite kape i šalove: Noćas mraz i susnežica, sutra sneg u Beogradu!

Javno komunalno preduzeće "Beograd put" biće u prvom stepenu angažovanja od noći između subote i nedelje, kako bi moglo preventivno da deluje
Vesti
02:18h Autor:
Foto: Shutterstock

Beogradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se svi činioci zimske službe stave u pripravnost, zbog upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) da se od danas očekuje pojačan intenzitet padavina u Beogradu, saopštila je Gradska uprava.

 

RHMZ je naveo da se uz pojačan intenzitet padavina u Beogradu očekuje i pad temperature i moguću pojava mraza i susnežice, koja će sutra verovatno prerasti u sneg.

 

Javno komunalno preduzeće "Beograd put" biće u prvom stepenu angažovanja od noći između subote i nedelje, kako bi moglo preventivno da deluje.

 

Beogradski štab za vanredne situacije pozvao je građane da vozila pomere sa trasa koje koriste vozila zimske službe, a da daju prednost vozilima zimske službe. Taj štab je pozvao građane i da se pripreme za najavljene padavine, kao i da zbog pojave "crnog leda" u višim delovima grada, budu dodatno oprezni i prilagode brzinu uslovima vožnje.

 

Obavezno je korišćenje zimskih guma od 1. novembra, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...