Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Ko će raditi, a ko odmarati na državni praznik: Parking slobodan, tržni centri otvoreni

Tržni centri rade, kao i pekare i prodavnice, parking je slobodan, a banke i pošte zatvorene
Vesti
21:06h Autor:
Ko će raditi, a ko odmarati na državni praznik: Parking slobodan, tržni centri otvoreni
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, mnoge ustanove i uslužni objekti zatvoriće svoja vrata, tako da važne obaveze pokušajte već danas da završite.

Škole: Đaci će još danas odraditi svoje prepodnevne i popodnevne smene i onda ih očekuje produženi vikend. Sutra će sve obrazovne ustanove ostati zatvorene, pa će se učenici u klupe vratiti tek u ponedeljak 14. novembra.

Vrtići: Mališani sutra neće ići u vrtiće, i beogradska obdaništa će u petak biti zatvorena. Roditelji koji moraju da rade biće prinuđeni da se snađu i svoje mališane ostave babama i dedama.

Službe: Ne planirajte da u petak završite ništa u nekoj opštinskoj, gradskoj ili republičkoj službi pošto će na državni praznik sve biti zatvorene.

Banke: Skoro sve banke će sutra biti zatvorene, manji broj će imati skraćeno radno vreme, a klijente će opsluživati samo one smeštene u tržnim centrima.

Pošte: Skoro sve pošte u prestonici će na Dan primirja biti zatvorene. Za hitne slučajeve tu je, pre svih, Glavna pošta u Takovskoj koja radi 24 sata 365 dana u godini, kao i one ispostave u tržnim centrima.

Dom zdravlja: Radiće, ali u izmenjenom režimu, uglavnom do 18 časova. Dežurne će biti službe pedijatrije i opšte medicine, ambulante i ekipe koje rade kućno lečenje.

Prodavnice: Supermarketi će raditi kao i svakog dana.

Pekare: E ovde verovatno vlada najveće šarenilo. Neke će raditi potpuno normalno, druge će skratiti radno vreme za sat-dva, a neke planiraju da već oko 14-15 sati stave katanac na vrata.

Pijace: I zelene tržnice u okviru ”Gradskih pijaca” će u petak raditi normalno, jedino je pitanje da li će baš svi trgovci zauzeti svoja standardna mesta za tezgama.

Šoping centri: Ovakvi dani su za beogradske tržne centre - udarni. Zato niko od njih nije ni pomišljao na zatvaranje ili skraćivanje radnog vremena. Jedini problem može da vam predstavlja činjenica da će biti prebukirani, odnosno da ćete imati problema da nađete parking mesto.

GSP “BEOGRAD”: Javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje, pa na ulicama možete da očekujete manji broj autobusa, tramvaja i trolejbusa.

Taksi: Taksisti će tokom sutrašnjeg dana sve vožnje naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi. Ona važi za noćne i vožnje tokom praznika.

Parking: Za one koji koriste sopstveni prevoz, lepa vest stiže iz „Parking servisa“. U petak se u zoniranim delovima grada neće naplaćivati i kontrolisati parkiranje, ali će biti otvorene sve garaže.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs