Neverovatno

Skandal trese svet: Serena i Venus Vilijams koriste doping!

Ruska hakerska grupa je nakon suspenzije ruskih takmičara sa Olimpijskih i Paraolimpijskih igara došla je do dokumenata Svetske antidoping agencije i otkila šokantne činjenice
Vesti
09:50h Autor:
Foto: Reuters / Toby Melville

Hakerska grupa "Fancy Bear group" objavila je dokumenta koja je preuzela od Svetske antidoping agencije (WADA) u kojima se navodi da je pojedinim američkim sportistima, uključujući i teniserku Serenu Vilijams, dozvoljeno da koriste nedozvoljene supstance!

 

Ta hakerska grupa navela da je doskorašnjoj prvoj teniserki sveta Sereni Vilijams dozvoljeno da, između ostalih, koristi supstance oksikodon i hidromorfon 2010, 2014. i 2015. godine.

 

Njenoj starijoj sestri Venus Vilijams dozvoljeno je da koristi prenizon i prednizolon 2010, 2011, 2012. i 2013. godine. U dokumentima se ne navodi dijagnoza sportista koja je navela WADA da im dopusti da koriste zabranjene supstance.

 

Hakerska grupa navela je i da je američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je osvojila četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pala na doping testu u avgustu, ali da zbog toga nije suspendovana. Takođe, navodi se i da je njoj bilo dozvoljeno da 2013. i 2014. godine uzima određene zabranjene supstance.

 

WADA je prošlog novembra izdala izveštaj u kome se ruski sportisti optužuju za sistemski doping uz pomoć države. Zbog toga je ruskim atletičarima bilo zabranjeno da se takmiče na Igrama u Riju, a ceo ruski tim suspendovan je sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

 

Žedna bogatstva, odrekla se majke: Skandal otkrio mračan život Marije Šarapove!

 

Foto: Reuters / Robert Deutsch, Serena Vilijams
Foto: Reuters / Robert Deutsch, Serena Vilijams

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...