Nema joj ravne

Pobednički skok Ivane Španović: Osvojila Dijamantsku ligu! (VIDEO)

Pobedom u Lozani, u ukupnom poretku, Španovićeva je ostala na prvom mestu i osvojila trofej, pošto dva turnira pre kraja, više niko ne može da je sustigne
Vesti
23:04h Autor:
Pobednički skok Ivane Španović: Osvojila Dijamantsku ligu! (VIDEO)
Foto: Fonet

Bronzana srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je na mitingu Dijamantske lige u Lozani, samo nekoliko dana po povratku sa Olimpijskih igara u Rio de Ženiru.

Pobednički skok zabeležila je u drugoj seriji od 6.83 metara. U prvoj se skočila 6.79, dok je u trećoj ponovila rezultat iz druge serije, a potom je naredne dve preskočila. Takmičenje je završila skokom od 6.69 metara.

Drugo mesto osvojila je Britanka Ugen Lorejn skokom od 6.71 metar, a treće Ruskinji Dariji Klišini sa 6.50. Olimpijska šampionka iz Rija Tijana Bartoleta potpuno podbacila, završivši na petom mestu sa najboljim skokom od 6.46 metara.

Pobedom u Lozani, u ukupnom poretku, Španovićeva je ostala na prvom mestu i osvojila trofej, pošto dva turnira pre kraja, više niko ne može da je sustigne. Pobedama u Šangaju (6,95), Oslu (6,94) i Stokholmu (6,90) i Lozani, kao i drugim mestom u Judžinu (6,88) sakupila je 46 bodova. Druga je Britni Ris (16 bodova), Kristabel Niti (15), Bartoletu (13) i ostatak konkurencije.

Ukupan trijumf u Dijamantskoj ligi donosi pobednici 40.000 dolara, a toliko je dobila i zbog četiri ostvarene pobede na mitinzima, koje su vredne po 10.000.

Do kraja Dijamantske lige očekuje ju je još dva mitinga, u Parizu 27. avgusta i završni u Cirihu 1. septembra.

Ivana Španović podelila lepu vest: Moja sreća je neopisiva!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs