Trudnice mogu da odahnu

Dobavljači potvrdili: Utrogestan ponovo u apotekama od 15. jula

U Farmalogistu su poručili i da nisu bili u mogućnosti da dostave zahtev za atestiranje pre isporuke leka, ali da će zahtev, prema informacijama, iz ALIMS imati prioritet u rešavanju kada lek bude isporučen
Vesti
13:02h Autor:
Foto: Thinkstock

Lek utrogestan, koji sprečava pobačaj i pomaže pri vantelesnoj oplodnji, a čija je nestašica u apotekama, biće dostupan na tržištu najkasnije do 15. jula, tvrdi dobavljač leka Farmalogist.

 

U toj kompaniji kažu da je tržište bilo redovno snabdevano ovim lekom od kada je Farmalogist u postupku centralizovane javne nabavke izabran kao dobavljač.

 

"Farmalogist je blagovremeno 2. juna poručio 34.000 kutija ovog leka i izvršio avansno plaćanje, ali smo tek 27. juna dobili informaciju od nosioca dozvole za lek (Sodimed d.o.o.) da će isporuka utrogestana biti 4. jula i pored naših mnogobrojnih upita i urgencija za isporuku", navode u toj kompaniji i dodaju da, iako je deficitaran lek od 200 miligrama, pacijentkinje u apotekama mogu naći utrogestan od 100 miligrama.

 

U Farmalogistu su poručili i da nisu bili u mogućnosti da dostave zahtev za atestiranje pre isporuke leka, ali da će zahtev, prema informacijama, iz ALIMS imati prioritet u rešavanju kada lek bude isporučen.

 

Putin odobrio zakon: Žena ima pravo da ubije čoveka koji ju je silovao!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...