Srbija

Nakon pet vantelesnih, postala majka u 60. godini: Srbija dobila najstariju porodilju!

Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, videvši njenu veliku hrabrost, ispričao je muž
Vesti 03.07.2017. - 13:30h Autor: Kurir, Blic
Foto: Profimedia

Atifa Ljajić (59) iz Novog Pazara druga je najstarija porodilja u istoriji Srbije. Atifa je predivnu devojčicu Alinu na svet donela 20. juna u GAK "Višegradska" u Beogradu, gde je ležala od 31. marta zbog visokorizične trudnoće.

 

Ostala je trudna pomoću vantelesne oplodnje, a kada je prvi put uzela u naručje svoju tek rođenu ćerkicu, kaže da od nje nije bilo srećnije žene. Konačno je, posle toliko muka i truda, postala ono što je želela celog života - majka.

 

Ona i suprug Šerif Nokić (68) sa nestrpljenjem i velikom srećom dočekali su dan da sa svojom bebom dođu kući u Novi Pazar.

 

"Nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje, uspela sam da zatrudnim i rodim bebu. Znala sam da će biti veliki rizik u ovim mojim godinama, ali želja mi je jedina u životu bila da imam dete, i ona mi se ostvarila. Uopšte se nisam plašila za svoj život. Hrabrost mi je bog dao, sudbina mi je takva bila i sve je išlo kako treba", ispričala je ona ushićeno.

 

Atifa je, inače, sestra od strica Rasima Ljajića, ministra trgovine. Njen suprug Šerif Nokić (68), koji u početku nije bio za to da u njihovim godinama postanu roditelji, sada je, kaže Atifa, presrećan.

 

"Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, videvši njenu veliku hrabrost", kaže on.

 

Ponosni roditelji spremni su da, podmlađeni rođenjem devojčice, trčkaraju za njom, iako, kako i sami kažu, imaju i nekih zdravstvenih problema: Atifa s krvnim pritiskom, a njen suprug s dijabetesom, uz ugrađena tri bajpasa.

 

Uz najširi osmeh, pričaju da im je beba udahnula snagu za novi život.

 

"Imaćemo dovoljno i elana i snage da trčkaramo za bebom. Osećam se odlično, bolje nego ikada u životu", srećna je Atifa.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs