Do 3. jula

Brucoši, spremite se: Od danas prijemni ispiti na fakultetima

O trošku države ove godine studiraće 9.461 mladih
Vesti 26.06.2016. - 20:08h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu sutra počinje polaganje prijemnog ispita i trajaće do 3. jula, a preliminarne rang lista fakulteti će objaviti do 4. jula.

 

Tako će kandidati koji su se odlučili da upišu Hemijski, Geografski, ili Filološki fakultet prijemni polagati sutra, ETF i Pravni 28. juna, a Ekonomski, Poljoprivredni, matematički 29. juna.

 

Primedbe i žalbe kandidati mogu da predaju do 5. jula, konačne rang liste fakulteti su u obavezi da objave do 10. jula, dok je upis budućih brucoša predviđen od 10. do 14. jula.

 

O trošku države i ove godine studiraće sličan broj stidenata kao i prošle godine, te će država na Univerzitetu u Beogradu (UB) finansirati školovanje 9.461 studenata.

 

Tradicionalno, veliko interesovanje i ove godine je za ETF gde se prijavilo 1.309 kandidata koji će se boriti za 400 budžetskih mesta i 132 samofinansirajuća na smerovima elektrotehnika i računarstvo i 20 budžetskih i 100 samofinansirajućih mesta na smeru softversko inženjerstvo.

 

Zbog velikog interesovanja ETF organizuje polaganje prijemnog ispita iz matematike i fizike na Beogradskom sajmu.
Dokumentaciju na Pravnom fakultetu predalo je 1.500 maturanata, a taj fakultet ove godine upisuje 1.450 brucoša i to 600 na teret države i 850 samofinansirajućih.

 

Interesovanje je veliko i za Filološki fakultet gde je dokumentaciju predalo 1.630 maturanata, a indekse će dobiti 1.375 budžetskih i samofinansirajućih studenata.

 

Nema više plagijata: Usvojen pravilnik o izradi pisanih radova

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...