svaka čast

Neverovatan potez američkog milijardera: Pričaće se o ovome što je uradio!

"U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja", rekao je milljarder Smit, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

Zanimljivosti 21.05.2019. - 09:17h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Oko 400 diplomaca koledža "Morhaus" u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smit rešio da otplati studentski dug celoj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara.

 

Pre nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor je koledžu "Morhaus" donirao 1,5 miliona dolara.

"Morhaus" je tradicionalno crnački koledž na kome su studirali i borac za ljudska prava Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.

"Studenti koledža 'Morhaus', okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja", rekao je milljarder Smit, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

 

On je u govoru celoj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

 

"Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san", rekao je Smit.

Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vreme i šokirani i srećni.

 

"Deluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio”, rekao je jedan od studenata.

 

Slučajni milijarder: On je bio ljubav Monike Seleš o čijem kraju je branila da se priča! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...