Sjajan potez

Iskoristite akciju: Sva deca u Beogradu dobiće besplatnu člansku kartu biblioteke

Akciju je pokrenuo gradski Sekretarijat za kulturu kako bi se skrenula pažnja roditeljima i vaspitačima na značaj ranog čitanja.
Vesti
10:00h Autor:
Foto: Thinkstock

Predstavnici predškolskih ustanova Beograd potpisali su danas sporazum o saradnji sa Bibliotekom grada Beograda u okviru akcije "Čitajte - od knjige se lepše raste".

Akcija podrazumeva da sva deca koja idu u državne i privatne vrtiće, ali i svi oni koje čuvaju bake i deke kod kuće, dobiju besplatno članske karte Biblioteke grada Beograda.

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da će ovom akcijom sva deca u Beogradu dobiti članske karte biblioteke, ali imati priliku da jednom nedeljno odu u Biblioteku grada gde će im neko čitati bajke.

"Kroz bajke koje vam čitaju mame i tate, bake i deke, vaspitačice naučićete mnogo toga, šta znači biti čovek, šta znači porodica...", rekla je Radulović deci iz PU Stari grad.

Akciju je pokrenuo gradski Sekretarijat za kulturu kako bi se skrenula pažnja roditeljima i vaspitačima na značaj ranog čitanja.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov podsetila je da se članske karte biblioteka u razvijenim zemljama dobijaju još od pedijatara. Ona je ukazala da sva deca u Beogradu, bez obzira da li idu u državni ili privatni vrtić ili ih pak kod kuće čuvaju bake i deke, mogu da dobiju člansku kartu preko PU ili da sa roditeljima dođu u biblioteku.

Srpski film dobitnik Zlatnog viteza: Zatvorska molitva, priča o ljudima, veri i pokajanju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...