5 dana odmora

Uskršnji praznici: Neradno od petka do srede!

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je danas da će se u Srbiji praznovati od 29. aprila, zaključno sa 3. majem, jer se ove godine poklapaju Uskrs i Prvi maj - Praznik rada
Vesti 28.04.2016. - 15:52h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, uskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom Uskrsa.

 

Vaskršnji praznici 2016. godine se, tako, praznuju počev od 29. aprila (petak) zaključno sa 2. majem (ponedeljak).

 

Prema istom Zakonu, u Republici Srbiji Praznik rada je državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, koji ove godine padaju u nedelju i ponedeljak. Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

 

"S obzirom da 1. i 2. maj ove godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i 3. maja (utorak). Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju", piše u saopštenju.

 

Redak fenomen u istoriji

 

Ove godine Vaskrs i Praznik rada padaju u isti dan - 1. maja. Pravoslavne crkve koje Vaskrs slave po julijanskom kalendaru ove godine najveći hrišćanski praznik obeležavaju relativno kasno s obzirom da su ga katolici, odnosno i sve ostale crkve koje ga praznuju po gregorijanskom kalendaru, obeležile još 27. marta.

 

Sutra pljuskovi sa grmljavinom: Evo kakvo nas vreme očekuje za Uskrs!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...