Neverovatno

Kina: Deca koja ne vole i ne poštuju roditelje završiće na sudu!

Ova mera će naškodoti nesavesnoj deci na razne načine, kao što je otežavanje dobijanja kredita, a može i prouzrokovati probleme prilikom otvaranja računa u banci
Vesti
07:08h Autor:
Kina: Deca koja ne vole i ne poštuju roditelje završiće na sudu!
Foto: Thinkstock

Vlasti u Šangaju odobrile su zakon kojim se kažnjavaju nemarna deca. Odluka se zasniva na merama preduzetim na nacionalnom nivou pre tri godine, koje obavezuju mlade ljude da se brinu i podržavaju svoje roditelje.

Naime, starije osobe u Šangaju, koje smatraju da im njihova deca ne poklanjaju dovoljno ljubavi i poštovanja, sada mogu da ganjaju svoje potomke na sudu. I kazne propisane nedavno usvojenim zakonom mogu uticati na smanjenje kreditnog profila.

Ova mera će naškodoti nesavesnoj deci na razne načine, kao što je otežavanje dobijanja kredita, a može i prouzrokovati probleme prilikom otvaranja računa u banci, prenosi list Fajnenšel tajms.

U 2013. Peking je već odobrio zakon koji obavezuje decu da "često" posećuju roditelje koji imaju više od 60 godina i da ispunjavaju njihove emotivne i ekonomske potrebe. Ovaj propis nije neobičan ako uzmemo u obzir da je poštovanje starijih je jedna od najvažnijih vrlina prema filozofiji konfučijanstva, veoma popularnoj u Kini.

Novi propisi odobreni od strane vlasti stupiće na snagu u maju.

Kazna za roditelje koji u hodniku zgrade ostavljaju bicikle i kolica za bebe?!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs