29. po redu

Beogradski maraton u subotu, 16. aprila: Ovo su izmene u gradskom saobraćaju

Od 10 do 16 sati predviđeno je zatvaranje trase maratona: Bulevar kralja Aleksandra, Branka Krsmanovića, Cara Nikolaja II, Makenzijeva, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Gavrila Principa, Pop Lukina
Vesti
00:52h Autor:
Beogradski maraton u subotu, 16. aprila: Ovo su izmene u gradskom saobraćaju
Foto: Beta

Beogradski maraton startovaće u subotu u 10.00 sati, a ulice kojima će se kretati takmičari biće zatvorene od 10 do 16 sati, dok će kompletan javni gradski prevoz biti normalizovan tek oko 18 sati.

Od 10 do 16 sati predviđeno je zatvaranje trase maratona: Bulevar kralja Aleksandra, Branka Krsmanovića, Cara Nikolaja II, Makenzijeva, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Gavrila Principa, Pop Lukina.

Maratonci će se zatim kretati preko Brankovog mosta, Bulevarom Mihajla Pupina, Bulevarom Nikole Tesle, Karađorđev trg, 22. oktobra, Vrtlarskom,Tošin bunar, Zemunska, Vojvođanska, Nehruova, Jurija Gagarina.Zatim, Milentija Popovića, Brankov most, Kraljice Natalije, Aleksandra Dubčeka, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar umetnosti, Bulevar Zorana Đinđića, Milutina Milankovića, kao i svi prilaza trasi, uključujući i delove trase koji su ranije zatvoreni iz organizacionih razloga.

Zatvaranje za saobraćaj obavljaće se u skladu sa dinamikom prolaska takmičara, navedeno je na sajtu Gradske uprave.

Od 6 do 16 sati na snazi je zabrana motornog saobraćaja i uklanjanje svih vozila koja nisu u funkciji održavanja maratona u Ulici kraljice Natalije, a od 10 do 16 sati zatvaranje za motorni saobraćaj rampe 6 i 4 na Mostu na Adi.

Mesečna vremenska prognoza: Do kraja aprila temperatura ne preko 20 stepeni!

Vozila javnog gradskog prevoza kretaće se alternativnim trasama u zavisnosti od vremena prolaska maratonaca i vraćati na redovne trase, uz asistenciju Saobraćajne policije.

Javno preduzeće Parking servis apelovalo je danas na građane, firme i organizacije da zbog 29. Beogradskog maratona uklone vozila sa trase kojom će se maraton u subotu održavati. Vlasnici vozila, koja su parkirana na trasi maratona, trebalo bi da ih pomere najkasnije u petak, 15. aprila, do 22.00 sata, navodi se u saopštenju Parking servisa.

U protivnom, ova vozila biće izmeštena „paukom" na prvo slobodno parking mesto van trase maratona, bez naknade, radi pripreme staze i bezbednosti svih učesnika manifestacije.

To preduzeće navodi da će uoči maratona radnici „Parking servis" provesti na ulicama, kako bi s trase uklonili automobile i do jutra omogućili svim učesnicima maratona nesmetano odvijanje trke glavnim gradom. Sve informacije o premeštenim vozilima, vozači mogu da dobiju u Korisničkom servisu "Parking servisa" na broj telefona 011/30-35-400.

Pijaca "Otvoreni tržni centar"-Buvljak, neće raditi u subotu, 16. aprila, obzirom da trasa maratona prolazi pored navedene pijace, dok će u ponedeljak, 18. aprila pijaca raditi od 8 do 16 sati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs