Zbogom, legendo

Odlazak velikana srpskog glumišta: Umro Dragan Nikolić

Dragan Gaga Nikolić preminuo je danas u 73. godini života posle duge borbe od teške i opake bolesti, potvrđeno je Kuriru iz pozorišta
Vesti 11.03.2016. - 09:23h Autor: Kurir
Foto: Kurir / Dado Đilas

Jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije Dragan Nikolić preminuo je jutros u 73. godini života, saopštilo je pozorište Atelje 212.

 

Velikan srpskog glumišta dugo se borio sa problemima sa debelim crevom.

 

Datum komemoracije i sahrane biće naknadno objavljen.

 

Dragan i njegova supruga Milena Dravić su se upoznali 1972. godine kada su zajedno vodili šou program "Obraz uz obraz" i na jednoj pauzi između snimanja, 31. decembra, otišli su u opštinu da se venčaju. Milena je do poslednjeg dana bila uz supruga i brinula o njemu.

 

Otvoreno pismo Milene Dravić: Zašto razapinjete mog bolesnog muža?!

 

Foto: Kurir / Damir Dervišagić
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Rođen je 20. avgusta 1943. godine u Beogradu. Odrastao je na Crvenom krstu, a nakon završene osnovne škole upisao je Četrnaestu beogradsku gimnaziju koju nije završio jer je bio premešten u Ekonomsku školu. Posle dve godine provedene u srednjoj školi polagao je i položio prijemni ispit na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju i tada kao sedamnestogodišnjak bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

 

Zvezda srpskog glumišta je filmsku karijeru otpočinje 1964. godine manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari", tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić. Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" iz 1965. godine kada mu je u kaironu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...