Sjajan potez

Danska otvorila prodavnicu bačene hrane: 30 do 50 odsto niže cene za sve!

U pitanju je hrana koja nije prodata, a još uvek je u ispravna, i nije namenjena samo onima sa niskim primanjima već svima koji su zabrinuti zbog količine hrane koja se baca, što u u ovoj zemlji iznosi neverovatnih 700 hiljada tona
Vesti
16:02h Autor:
Danska otvorila prodavnicu bačene hrane: 30 do 50 odsto niže cene za sve!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Danska je upravo napravila veliki korak kako bi eliminisala bacanje hrane, tako što je otvorila prodavnicu za prodavanje viška hrane!

Prodavnica po imenu Wefood je otvorena u danskoj prestonici Kopenhagen i prodavaće hranu po 30-50% nižoj ceni nego u redovnim prodavnicama.

Per Bjer iz nevladine organizacije koja je otvorila prodavnicu rekao je da je Wefood prva takva prodavnica u Danskoj, a možda i u svetu, kao i da nije namenjena samo onima sa niskim primanjima već svima koji su zabrinuti zbog količine hrane koja se baca.

"Mnogi smatraju da je ovo veoma pozitivan i politički korektan način za rešavanje tog problema", rekao je on.Iz prodavnice se nadaju da će uspeti da smanje količinu hrane koja se baca svake godine u Danskoj, a koja se procenjuje na 700.000 tona.

Danska ministarka za hranu i ekologiju, Eva Kjer Hansen, rekla je da je besmisleno bacati toliku hranu i da je to čak loše po okolinu. Ona kaže da je otvaranje prodavnice Wefood važan korak u rešavanju problema bacanja hrane.

Francuska zabranila supermarketima uništavanje robe: Moraju da je doniraju siromašnima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs