Neverovatno

Austrija kažnjava nekulturu: Mora da plati 70 evra za podrigivanje na javnom mestu!

Na svom Fejsbuk profilu, muškarac se požalio da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona
Vesti 23.02.2016. - 19:57h
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Glasno podrigivanje na javnom mestu u Austriji je kažnjivo, a u to se početkom meseca uverio jedan bečki ugostitelj koji je, zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu 70 evra!

 

On se na svom Fejsbuk profilu požalio da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona.

 

"Vi ste 7.februara u 17.15 časova u 2.bečkom okrugu, Praterštern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca", navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.

 

U podužem tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo jedan kebab, kao i uvek malo ljući i sa lukom, i potom "izgubio kontrolu" nad sobom i podrignuo.

 

Prema njegovim rečima, on je 20 metara od "mesta zločina", osetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo video je policajca koji mu je saopštio da će podneti prijavu zbog kršenja javnog reda.

 

Najpre nije bio siguran da li se policajac šali i poručio, preko socijalnih mreža "hvala što se brinete da naš kraj bude bezbedniji".

 

Italija uvela novi zakon: Novčane kazne za pušenje u prisustvu dece i trudnica

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...