Laskava titula

Šampion sportskog turizma: Beograd dobio nagradu Zlatno turističko srce!

Francuska je proglašena za šampiona zimskog turizma, a najbolje turističko mesto Mediterana i jugoistočne Evrope je, prema odluci međunarodnog žirija, Venecija
Vesti 05.02.2016. - 21:15h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstock

Beograd je dobitnik priznanja "Zlatno turističko srce", kao šampion sportskog turizma Mediterana i jugoistočne Evrope 2015, prema odluci stručnog žirija Međunarodnog turističkog saveza, Međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva, Sacen internešnel.

 

Kako je saopšteno večeras iz Sacen internešenela, u sklopu turističke akcije "Birajmo najuspešnije u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope 2015”, za najbolju turističku destinaciju proglašena je Italija, dok je titulu šampiona letnjeg turizma ponela Španija.

 

Francuska je proglašena za šampiona zimskog turizma, a najbolje turističko mesto Mediterana i jugoistočne Evrope je, prema odluci međunarodnog žirija, Venecija.

 

Hafington post pohvalio naš grad: Posetite Novi Sad!

 

Šampion zdrastvenog turizma je Mađarska, Beč je šampion kulturnog turizma, a Ljubljana kontinetalnog turizma.

 

Najbolji hotelijerski fakultet na Mediteranu i u jugoistočnoj Evropi ima Opatija, "Biljanini izvori" u Ohridu je najbolji restoran, dok je Banja Luci pripala “Zlatna čaša gostoljublja”.

 

Priznanje "Zlatno turističko pero - turistički reporter Radovan Brankov", pripalo je Perici Đakoviću iz Herceg Novog.

 

Međunarodna turistička patrola Sacen internationala je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje uključujući Francusku, Španiju, Italiju, Austriju, Mađarsku,Tursku,  Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Kipar i Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

 

Svečana dodela priznanja biće održana 29. aprila u Skadarliji, u Beogradu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...