Lepe vesti

Hafington post pohvalio naš grad: Posetite Novi Sad!

Kao glavni razlog za dolazak, poznati američki sajt je istakao Exit festival, zatim prijateljske i raspoložene ljude, kao i odlične prilike za šoping
Vesti
02:32h Autor:
Hafington post pohvalio naš grad: Posetite Novi Sad!
Foto: Wikipedia

Čuveni američki sajt Hafington post predstavio je listu deset skrivenih lepota Evrope na kojoj je značajnu poziciju zauzeo Novi Sad. Kao glavni razlog za dolazak oni su istakli Exit festival, zatim prijateljske i raspoložene ljude, te odlične prilike za šoping.

Foto: Printscreen / Huffington Post
Foto: Printscreen / Huffington Post

"Kontinent je prepun neotkrivenih blaga koja će oduševiti čak i najiskusnijeg putnika", stoji u tekstu pored Novog Sada u Hafington postu koji preporučuje i skrivene lepote Grčke, Španije, Portugala, Litvanije i drugih destinacija sa visokim turističkim potencijalom.

Prošle godine, Exit Avantura imala je posetioce iz više od 50 zemalja sveta, a ove godine, zahvaljujući novim partnerstvima u Evropi, očekuje se porast inostranih gostiju. Prema proračunima USAID-a i nadležnih državnih institucija, Exit kroz turizam svake godine doprinosi sa 10 do 15 miliona evra domaćoj ekonomiji, a kako ističe i CNN, godišnja vrednost međunarodne promocije Srbije putem Exita procenjena je na oko 80 miliona evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs