Dobro pazite

Obratite pažnju na krovove zgrada: Čuvajte se ledenica!

Veliki minusi prethodnih dana formirali su svojevrsno ledeno oružje koje bi, kad bi palo s velike visine, moglo nekoga i da usmrti
Vesti
21:10h
Obratite pažnju na krovove zgrada: Čuvajte se ledenica!
Foto: Fonet

Porast temperature i otopljavanje snega donosi opasnost od ledenica.

Naime, na minus deset napravilo se svojevrsno ledeno oružje koje bi, kad bi palo s velike visine, moglo nekoga i da usmrti! Nažalost, to se prethodnih godina i dešavalo.

Za početak, znate kako kažu - ko se čuva, i bog ga čuva! Dakle, dok opet ne stegne minus, pazite kuda idete. Ne morate da prolazite tik ispod krovova i blizu zgrada ili bar prethodno pogledajte ima li ledenica koje bi mogle ozbiljno da vas povrede.Ipak, važno je i da učinite sve što je u vašoj moći, a vaša zakonska obaveza je i da zaštite svoje sugrađane. Dužni ste da bezbedno skinete ledenice i sneg sa svoje zgrade. Ukoliko niste u mogućnosti da to učinite, obavezni ste da obeležite prostor gde preti opasnost od pada ledenice ili snega.

Prostori se mogu obeležiti trakama ili drugim znacima upozorenja, a komunalna policija ima obavezu da kontroliše uklanjanje snega i leda. Ukoliko nisu u mogućnosti da sami uklone ledenice, građani mogu da se obrate za pomoć Gorskoj službi spasavanja i alpinistima, kao i komunalnim službama u svom gradu.

Od Save do Kalemegdana uskoro peške: Počinje izgradnja pešačkog mosta

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs