Širom Srbije

Večeras ledena kiša, saobraćaj otežan: Temperature od -7 do nule!

Saobraćaj na svim putevima u Srbiji otežan je zbog snega, a na nekim putnim pravcima ima i zadržavanja, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije
Vesti
20:10h Autor:
Večeras ledena kiša, saobraćaj otežan: Temperature od -7 do nule!
Foto: Stil

U Srbiji će danas preovladavati oblačno i vetrovito vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Zbog jakog vetra u planinskim predelima i košavskom području, naročito u donjem Podunavlju i južnom Banatu, moguće je stvaranje snežnih nanosa.

Ujutro i pre podne biće kratkotrajni prestanak snega, osim na istoku i jugoistoku zemlje. Od sredine dana biće povremeno snega, a krajem dana i u toku noći u nižim predelima će padati kiša koja će se mestimično lediti pri tlu.Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u planinskim predelima i košavskom području jak, povremeno sa olujnim udarima, u toku noći u slabljenju i skretanju na zapadni.

Jutarnja temperatura kretaće se od -12 do -5 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od -7 do nula.

Saobraćaj i dalje otežan zbog snega

Saobraćaj na svim putevima u Srbiji je otežan je zbog snega, a na nekim putnim pravcima ima i zadržavanja, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

"Sneg koji je u toku jučerašnjeg dana padao uslovio je otežano obavljanje saobraćaja na svim putnim pravcima u našoj zemlji. Ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do većeg broja saobraćajnih nezgoda", a posebno se mora biti oprezan na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela, upozoravaju iz AMSS-a.

Dodaje se da mokri ili snegom i ledom prekriveni kolovozi povećavaju "zaustavni put vozila", smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje vozilom.

Zaboravljeni srpski običaji pred Božić: Čuvaju vas od nesreće i zla!

Foto: Stil
Foto: Stil

"Zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja dolazi do čestih zatoja na putevima, a vozače očekuje na pojedinim deonicama i usporena vožnja", naveo je AMSS

Direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak rekao je danas da su svi putevi u Srbiji prohodni, ali da ima problema na delu puta kod Aleksinca.

"Najviše problema ima na delu puta Aleksinac-Ražanj. To je regionalni put drugog reda 158. On je juče po podne bio prohodan. U međuvremenu je napadalo, pa sad ekipe rade. Ali u principu, juče su svi putevi bili prohodni", rekao je Drobnjak za RTS.

On je rekao da je juče stigao sa Zlatibora i da vozači moraju da budu savesni, da voze u koloni i da ne pretiču.

"Ja sam juče putovao tri sata od Zlatibora do Čačka. To je bila brzina od nekih 30 na sat. Apelujem na vozače da se disciplinuju kad voze", kazao je Drobnjak.

On je naveo da su putari spremni i da ih sneg nije iznenadio.

Sneg do kolena, noći ledene, -65 stepeni: Život u 4 najhladnija grada na planeti! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs