Tužne vesti

Odlazak legendarnog komentatora: Preminuo Duško Korać

Korać će sigurno biti upamćen po svojim komentarima i načinom prenosa sportskih događaja
Vesti
10:28h Autor:
Odlazak legendarnog komentatora: Preminuo Duško Korać
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Legendarni komentator RTS-a Duško Korać (61) preminuo je jutros u Beogradu, potvrđeno je Kuriru u Urgentnom centru.

Koraću je pre skoro dve nedelje pozlilo po završetku prenosa odbojkaške utakmice između Jedinstva iz Stare Pazove i Tenta.

Bio je poznat po čuvenim komentarima tokom prenosa sportskih događaja. Preminuo je jutros oko 9.00 časova.

Rođen je 4. jula 1955. u Ivangradu (današnje Berane). On je putem konkursa 1978. godine primljen u Radio televiziju Beograd. Godine 1985. dobio je ponudu da se bavi ekonomsko-političkim novinarstvom, ali je to odbio, jer je želeo da se posveti sportu.

Korać je spadao u komentatore koji je imao brojne poštovaoce koji nisu propuštali njegove prenose. Takođe, imao je i neprijatelje koji su osporavali njegovu profesionalnost. U svojoj dugogodišnjoj karijeri prenosio je: atletiku, zimske sportove, vaterpolo, odbojku, fudbal, formulu, boks i plivanje.

Korać je 2006. bio suspendovan na mesec dana zbog kako je tada bilo navedeno narušavanja profesionalnih princpia tokom EP u atletici. Poslednju vaterpolo utakmicu prenosio je 2008. na OI u Pekingu i to između Crne Gore i Hrvatske.

Korać je obožavao ruske atletičare, a posebno skakačicu s motkom Jelenu Išinbajevu. Hvalio je i Juseina Bolta, a poznata je ona njegova izjava "Jusa i ja smo stari drugari". Takođe, je bio veliki protivnik korišćenja dopinga, a obožavao je i zimske sportove.

Korać će sigurno biti upamćen po svojim komentarima i načinom prenosa sportskih događaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs