Nezaboravljen

Vek bez pevačke legende: 100 godina od rođenja Frenka Sinatre

Poput prave zvezde, čitavog je života punio stranice žute štampe svojim brakovima - četiri puta se ženio, brojnim ljubavnim aferama, vezama s mafijom i sklonošću ka piću
Vesti 13.12.2015. - 14:46h Autor: Tanjug
Foto: Profimedia

Bio je miljenik žena, prijatelji su mu bili predsednici Amerike i šefovi mafije - planetarna zvezda pre Elvisa Prslija i Bitlsa, Frenk Sinatra sutra bi napunio 100 godina.

 

"Plavooki" ili "Glas" kako su ga nazivali obožavaoci, rođen je 12. decembra 1915. godine u Nju Džerziju, u porodici siromašnih italijanskih imigranata.

 

Petljao sa mafijom, mnogo zarađivao i šetao lepotice: Život Frenka Sinatre!

 

Muzikom je rano počeo da se bavi, prvo u maloj grupi, a zatim samostalno. Vrlo brzo počeo je da niže uspehe, stičući na milione fanova širom sveta.

 

Nakon procvata roka, koji je zadao ozbiljan udarac njegovoj karijeri, Sinatra se okreće Holivudu. Za ulogu u filmu "Odavde do večnosti", 1953. osvojio je Oskara za najboljeg epizodnog glumca.

 

Od tada se paralelno bavi glumačkim i pevačkim poslom. Prodao je više od 250 miliona ploča i nastupio u skoro 60 filmova. Poput prave zvezde, čitavog je života punio stranice žute štampe svojim brakovima - četiri puta se ženio, brojnim ljubavnim aferama, vezama s mafijom i sklonošću ka piću. U Holivudu postoji priča da je sahranjen sa paklom cigareta i flašom burbona.

 

35 godina od ubistva Džona Lenona: Legenda i dalje živi

 

Njegova muzika, najčešće inspirisana ljubavlju, postala je vanvremenska, a svojim specifičnim glasom i dalje oduševljava stare i stvara nove obožavaoce.

 

Umro je u noć 14. maja 1998. godine od srčanog udara, a Las Vegas, grad koji nikada ne gasi svetla, zoru je dočekao u mraku.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...