Korak napred

Sporazum potpisan: Nove mere za pomoć nezaposlenima u Srbiji

Realizacija projekta podrazumeva otvaranje 40 klubova za traženje posla, 10 centara za informisanje i profesionalno savetovanje, kao i 80 samouslužnih radnih stanica, a krajnji cilj projekta je povećanje zaposlenosti u Srbiji
Vesti 07.12.2015. - 16:50h Autor: Beta
Foto: Shutterstock

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i 85 lokalnih samouprava potpisali su danas sporazum o realizaciji projekta "Pomoć teže zapošljivim grupama" fokusiran na nezaposlene osobe bez ili sa niskim kvalifikacijama, stanovnike ruralnih oblasti i Rome.

 

Realizacija projekta podrazumeva otvaranje 40 klubova za traženje posla, 10 centara za informisanje i profesionalno savetovanje, kao i 80 samouslužnih radnih stanica, a krajnji cilj projekta je povećanje zaposlenosti u Srbiji.

 

Projekat sa 6,5 miliona evra finansira Evropska unija, a sufinansira Nacionalna služba za zapošljavanje sa 3.6 miliona evra.

 

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da će 5.400 osoba iz kategorije "teže zapošljivih" biti uključeno u taj projekat.

 

U Srbiji 45 odsto mladih nezaposleno: Ključni uzrok njihova neaktivnost

 

Šef delegacije Štefan Hudol (Steffen Hudolin) rekao je da je stopa nezapolenosti u Srbiji nepovoljna, jer je nezaposlenost u Srbiji tri puta veća nego u EU.

 

"Zato je bitno uskladjivanje ponude i tražnje na tržištu rada kako bi se predvidele strukturne promene u ekonomiji i smanjila nezaposlenost", rekao je Hudol.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...