Solidarnost

Srbija saoseća sa Francuskom: Zastave na pola koplja tokom tri dana žalosti

U znak solidarnosti s Francuskom i njenim narodom večeras će Most na Adi, palata Albanija i spomenik Pobednik na Beogradskoj tvrdjavi biti osvetljeni u bojama zastave Francuske
Vesti
21:40h Autor:
Srbija saoseća sa Francuskom: Zastave na pola koplja tokom tri dana žalosti
Foto: Fonet

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naložio je danas državnim organima i institucijama, kao i javnim preduzećima da za vreme trajanja dana žalosti u Francuskoj, zbog serije terorističkih napada, spuste zastave na pola koplja, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zastave treba da budu spuštene na pola koplja sva tri dana žalosti u Francuskoj, odnosno od 14. do ponedeljka 16. novembra, i time će Srbija "izraziti žalost i saosećanje sa francuskim narodom".Na predlog predsednika vlade, u znak solidarnosti s Francuskom i njenim narodom večeras će Most na Adi, palata Albanija i spomenik Pobednik na Beogradskoj tvrdjavi biti osvetljeni u bojama zastave Francuske, dok će svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju ukrasno osvetljenje biti osvetljeni plavim svetlom, rekao je ranije danas gradski menadžer Goran Vesić.

Molitva za Pariz: Domaće ličnosti podržale grad svetlosti (FOTO)

U terorističkim napadima koji su se sinoć dogodili u Parizu poginulo je najmanje 127 osoba, a povređeno više od 200.

Predstavnici Srbije upisali su se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske, dok će građani moći da se upišu od ponedeljka, 16. novembra, do srede 18. novembra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs